Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/northug-pakord-av-bil-hade-anglavakt/

SPORT

Northug påkörd av bil: ”Hade änglavakt”

Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold/NTB

Norska skidlegendaren Petter Northug krockade nyligen med en bil under ett träningspass.

– Han stannade upp och blev chockad. Men jag sade att det skulle bli okej. Då kallade han mig för ”superman”, säger Northug till NRK.

TT Text

VM- och OS-guldmedaljören Petter Northug, 36, blev påkörd under ett rullskidåkingspass för två veckor sedan i norska Asker. Trots kollisionen är han oskadd.

– Jag bröt en rullskida, så det tog ett abrupt stopp och jag flög över en bil och landade på asfalten. Men jag borde tåla det, säger 36-åringen till NRK.

Skidkungen berättar även att han var tvungen att åka direkt till akuten efter krocken.

– Jag tror att jag hade lite änglavakt just då.

Northug säger att han var tvungen att ta bussen hem efter kraschen. Föraren ska ha blivit chockad, enligt huvudpersonen själv.

– Han stannade upp och blev chockad. Men jag sa att det skulle bli okej. Då kallade han mig för ”superman”, säger Northug.

Trots olyckan stod han på startlinjen under långloppet på Blinkfestivalen på torsdagen. Norrmannen menar dock att han har tränat normalt de senaste åtta eller nio dagarna, men utan rullskidor.

Efter drygt fyra mil gick han upp i ledningen, men fick till slut se sig besegrad av svenske Max Novak och Storbritanniens Andrew Musgrave.

Ämnen i artikeln

Norge

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt