Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Northug skriver om svenskarna: ”Alla får veta vad jag verkligen tycker”

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Den norska skidstjärnan Petter Northug, med 20 medaljer i OS och VM, skriver en självbiografi med planerad utgivning i höst.

Boken handlar om vägen till toppen – och om relationen till Sverige och svenskarna.

”Det finns många experter i Sverige. De har varit duktiga på att berätta för omvärlden hur jag fungerar, vilka mina drivkrafter är och vad som motiverar mig. Nu är det dags att alla får veta vad jag verkligen tycker, tänker och känner”, säger Northug i ett pressmeddelande.

Så mycket mer om innehållet avslöjar inte 32-åringen, som skriver boken tillsammans med den norska författaren Jonas Forsang.

”Jag tror att boken både kommer att överraska och röra upp många känslor. Därför har jag bestämt mig för att ingen kommer att få läsa boken innan den finns i bokhandeln. Det här blir min första och enda biografi, så jag vill göra det rätt”, säger Northug.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.