Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ny-regel-i-rysk-bandy-max-en-utlandsk-spelare-per-match/

Sport

Ny regel i rysk bandy: Max en utländsk spelare per match

Landslagsanfallaren Christoffer Edlund har lämnat Sandviken för ryska Jenisej. Foto: Mats Åstrand/TT

I tisdags införde det ryska bandyförbundet ett maxtak för antalet utländska spelare som ska tillåtas spela i den ryska ligan. Till stort missnöje bland flera svenska bandyspelare.

Rätta artikel

I Ryssland har införandet av ett maxtak för antalet utländska spelare som ska vara tillåtna på plan under en match i den inhemska bandyligan diskuterats under det senaste veckorna.

Enligt magasinet Bandyportföljen togs beslutet under det ryska bandyförbundets årsmöte i tisdags. Med omedelbar verkan så får varje lag nu bara ha en utländsk spelare på isen, per match.

Svenske landslagsspelaren Christoffer Edlund, som lämnat Sandviken för spel i ryska Jenisej, var kritisk inför att beslutet fattades. När Edlund i början av april intervjuades han av sajten Bandypuls sa han:

– Skulle man ta ett sånt beslut eller stänga ligan helt skulle det vara förödande för bandyn i stort. Man krigar och kör kampanjer för att komma in på OS-programmet. Och om den största ligan stänger ute utlänningar eller sätter ett max antal utlänningar per lag, då har jag svårt att se att bandyn ska utvecklas, sa han.