Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 11:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nya-beskedet-ghoddos-amiens-degraderas/

Sport

Nya beskedet: Ghoddos Amiens degraderas

Saman Ghoddos (i mitten) Amiens degraderas från Ligue 1.
Saman Ghoddos (i mitten) Amiens degraderas från Ligue 1. Foto: Norbert Scanella/imago

De franska fotbollsklubbarna Amiens och Toulouse halkar ur Ligue 1 – trots allt.

TT Text

Detta står klart efter att lagen i den franska ligan på tisdagen röstade igenom förslaget att även fortsättningsvis spela med 20 lag till den kommande säsongen i stället för 22.

Amiens – där den svensk-iranske anfallaren Saman Ghoddos spelar – och Toulouse låg på 19:e respektive 20:e plats när säsongen avslutades i förtid på grund av coronapandemin, och vidtog rättsliga åtgärder efter att de i slutet av april fått beskedet att de skulle degraderas trots att tio omgångar återstod.

Frankrikes högsta administrativa domstol hävde beslutet och lät den franska ligan, LFP, bestämma seriens format tillsammans med det franska fotbollsförbundet, FFF. Men efter ett möte med representanter från samtliga Ligue 1-klubbar togs beslutet, efter omröstning, att de båda bottenlagen ändå trillar ur.

74,4 procent av de som röstade, där både spelare och tränare ingick, tyckte att kommande säsong ska bestå av 20 lag – och därmed får Amiens och Toulouse börja om i Ligue 2 till hösten.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt