Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 22:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nya-covidfall-i-os-idrottare-missar-spelen/

SPORT

Nya covidfall runt OS – fler missar spelen

Världsettan i skeetskytte, Amber Hill, missar OS. Arkivbild.
Världsettan i skeetskytte, Amber Hill, missar OS. Arkivbild. Foto: Hassan Ammar/AP

Covidfallen kopplade till OS i Tokyo fortsätter att trilla in.

Nu tvingas flera olympier dra sig ur sommarspelen – samtidigt som smittspridningen i den japanska huvudstaden ökar.

TT Text

Britten Amber Hill, världsetta i skeetskytte, testade positivt innan avresan till Tokyo.

”Det finns inga ord som kan beskriva hur jag känner just nu. Efter fem år av förberedelse och träning är jag helt förstörd över att säga att jag i går kväll fick ett positivt testsvar och tvingas dra mig ur OS”, säger hon i ett uttalande.

Dessutom har chilenska taekwondoutövaren Fernanda Aguirre och nederländska skateboardåkaren Candy Jacobs bekräftat att de inte kommer att kunna delta i OS.

Jacobs är den fjärde aktiva att konstateras smittad på plats i OS-byn.

”Jag är förkrossad”, skriver hon på Instagram.

Aguirre, som kom trea i de panamerikanska mästerskapen 2019, testades positivt på flygplatsen efter att ha anlänt från Uzbekistan till den japanska huvudstaden.

Även den ryske simmaren Ilja Borodin missar OS efter att ha testats positivt för covid-19 under ett OS-förberedande träningsläger i Vladivostok. 18-åringen tog EM-guld på 400 meter medley tidigare i år.

Utöver det ser det osannolikt ut att beachvolleybollspelarna Taylor Crabb samt Ondrej Perusic kan komma till start.

Samtidigt ökar smittan i Tokyo. Under onsdagen registrerades 1 832 nya fall av covid-19 i staden – den högsta siffran på sex månader.

OS-arrangörerna har vidtagit rigorösa säkerhetsåtgärder för att undvika ytterligare smittspridning. Det råder i nuläget nödläge i den japanska huvudstaden, som ska pågå över hela OS. Dessutom har man beslutat att genomföra sommarspelen utan åskådare.

OS i Tokyo invigs på fredag, men smygstartade redan under onsdagen.

Torbjörn Petersson: Tokyo håller andan – OS-bubblan kan spricka när som helst

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt