Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 07:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nya-smittade-kan-forsena-omstarten-i-serie-a/

Sport

Nya smittade kan försena omstarten i Serie A

Albin Ekdals Sampdoria har fått fyra nya sjuka i covid-19. Arkivbild.
Albin Ekdals Sampdoria har fått fyra nya sjuka i covid-19. Arkivbild. Foto: Tano Pecoraro/AP

Den italienska Serie A-fotbollen hoppas kunna ta nästa steg mot en omstart av ligan genom lagträning den 18 maj.

Men nya smittade kan sätta käppar i hjulet.

TT Text

På torsdagen talade ligans företrädare med idrottsminister Vincenzo Spadafora och andra regeringsföreträdare om detaljerna för hur fotbollslagen ska kunna börja träna tillsammans utan att förvärra smittorisken.

Spadafora sade efter mötet att han hoppades att lagträningen kan starta den 18 maj. Det är premiärminister Giuseppe Conte som tar det slutgiltiga beslutet.

Samtidigt rapporterar två fotbollsklubbar att man fått nya covid-19-fall. I Albin Ekdals Sampdoria har fyra spelare insjuknat, varav en som blivit sjuk på nytt. Och Fiorentina har fått tre nya smittade den här veckan. I Fiorentina har även tre i ledarstaben blivit sjuka. Till detta ska läggas ett fall i Torino.

Albin Ekdal är en av fem Sampdoriaspelare som tidigare haft det nya coronaviruset.

Att nya fall dyker upp nu är kanske inte så konstigt. Spelarna testades när de i början av veckan fick börja träna på träningsanläggningarna, dock enbart individuell träning.

Serie A, som har tolv omgångar kvar att spela av säsongen, och Serie B hoppas få möjlighet att spela klart ligorna. Serie C beslöt på torsdagen att stänga ner säsongen. Monza, Vicenza, Reggina och Carpi flyttas upp i Serie B, men inga lag åker ur tredjedivisionen.

Läs mer: Gazzetta dello Sport: Zlatan Ibrahimovic på väg till Milano