Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 19:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nya-storningar-nar-dplay-sander-allsvenskan/

Sport

Nya störningar när Dplay sänder allsvenskan

Hammarby jublar efter mål mot Elfsborg i onsdagens match i allsvenskan.
Hammarby jublar efter mål mot Elfsborg i onsdagens match i allsvenskan. Foto: Adam Ihse/TT

Redan under premiäromgången i helgen hade streamingtjänsten Dplay problem med sändningarna av allsvenskan. Under onsdagens matcher fortsatte teknikstrulet med hackiga sändningar och pipande ljud.

– Vi arbetar febrilt på att lösa det här så fort som möjligt, säger Martin Nersing, pressansvarig för sporten på Discovery, som äger Dplay.

Discovery Networks tog över tv-rättigheterna till allsvenskan inför årets säsong. Men redan ett par matcher in i andra omgången har problem med sändningar skapat ilska hos tittarna.

– Våra användare kontaktar oss och säger att de har störningar, säger Martin Nesring.

Bland annat gäller det sändningar som hackar och ett pipande ljud från matchen mellan Elfsborg och Hammarby på Borås Arena. 

– Det pipande ljudet från Borås Arena är inget vi på Dplay rår för. Det är arrangörernas PA-system. Vi har påtalat det nu och de har åtgärdat problemet.

När problemen är helt lösta kan Discovery inte svara på i dagsläget.

– Med teknik kan man aldrig veta exakt. Men jag garantera att vi gör allt för att lösa det. Samtliga våra tekniker försöker lösa problemet.

Beror störningarna på att er hemsida inte klarar av belastningen?

– Jag kan inte gå in exakt detalj vad problemen beror på. Men det är problem med tekniken som vi är medvetna om och jobbar på.

Kan det bli aktuellt med ersättningar för drabbade tittare?

– Det är något vi får återkomma till. Det är givetvis beklagligt när det inte fungerar, säger Martin Nersing.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt