Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 16:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nytt-bakslag-for-granqvist-borta-lange/

Sport

Nytt bakslag för Granqvist – borta länge

Helsingborgs Andreas Granqvist har åkt på en ny ljumskskada.
Helsingborgs Andreas Granqvist har åkt på en ny ljumskskada. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Helsingborgs lagkapten Andreas Granqvist blir troligen borta i fyra–sex veckor. Mittbacken har åkt på en ny ljumskskada, säger lagets läkare till Helsingborgs Dagblad.

TT Text

– Det är en bristning i ljumsken som uppstått. Det är samma lokalisation, samma område, men en helt annan struktur. Allting hänger ihop förstås, men om jag ska vara riktigt ärlig är det här mer en tillfällighet, säger HIF:s lagläkare Harald Roos till tidningen.

Granqvist har hittills bara spelat en knapp timme av Helsingborgs tre matcher i fotbollsallsvenskan. Han missade premiären mot Varberg på grund av sjukdom och 55 minuter in i den efterföljande bortamatchen mot Kalmar FF byttes han ut med smärtor i ljumsken.

För att få bukt med skadan tar han också hjälp av landslagets läkarteam.

– Jag brukar stämma av med landslagsläkaren då och då, och det gjorde jag nu också. Jag har jobbat hårt med fysiken under den långa försäsongen, och känt mig i väldigt bra form. Det är tråkigt att det blir så här när det roliga äntligen börjar, säger Granqvist till HD.

Han vågar inte sia om när han kan vara tillbaka på planen.

– Vi får se. Jag tar det vecka för vecka. Huvudsaken är att jag blir helt frisk, och inte har någon smärta kvar, så att jag kan spela på nivån jag vill.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt