Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nytt-diamond-league-program-galan-i-stockholm-i-augusti/

Sport

Nytt Diamond League-program – galan i Stockholm i augusti

Thobias Montler på Diamond League-galan på Stockholms stadion i maj i fjol. Årets gala är nu planerad till augusti.
Thobias Montler på Diamond League-galan på Stockholms stadion i maj i fjol. Årets gala är nu planerad till augusti. Foto: Henrik Isaksson/TT

Sveriges Diamond League-gala i friidrott har fått ett nytt datum.

Den 23 augusti är det tänkt att tävlingen ska äga rum på Stockholms stadion.

TT Text

Friidrotten har liksom alla andra idrotter fått ta en paus under coronapandemin. Förutom OS och EM har en rad stora galor fått skjutas upp eller ställas in. Nu presenteras ett nytt galaprogram där Internationella friidrottsförbundet sätter sitt hopp till att tävlandet kan återupptas i augusti.

Först ut blir galan i Monaco den 14 augusti och redan en dryg vecka senare är det tänkt att Stockholms Diamond League-gala ska avgöras, den 23 augusti.

Galan på Stockholms stadion var från början tänkt att hållas den 24 maj.

Diamond League-säsongen förskjuts nu in i höst med sista tävlingen den 17 oktober i Kina. Till skillnad från ett vanligt Diamond League-år avgörs ingen final över huvud taget, eftersom man väljer att inte genomföra säsongen som en tävlingsserie där friidrottarna samlar poäng vid varje deltävling.

Senast två månader före varje tävling måste respektive arrangör meddela formatet för galan och vilka grenar som ska ingå.

Daniel Ståhl ska under året tävla mest i den lägre rankade Continental Tour eftersom diskusen nästan helt försvinner från Diamond League-programmet. Här blir första tävlingen i Åbo den 11 augusti.

Läs mer: Duplantis är på väg till Sverige – kan slå nytt rekord 11 juni