Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 13:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nytt-rekord-av-coleman-var-nervos-och-orolig/

Sport

Nytt rekord av Coleman: ”Var nervös och orolig”

Michelle Coleman simmar snabbt i världscupen. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Michelle Coleman fortsätter att simma snabbt i världscupen.

På söndag satte hon nytt personligt rekord med 17 hundradelar på 100 meter frisim när hon i ryska Kazan simmade i mål som tvåa med tiden 53,04.

– Det är så bra för mig att träna på att simma under press. Det kommer jag att ha stor nytta av, säger Michelle Coleman.

– Inför 100 meter frisim var jag nervös och orolig, men jag sa till mig själv att det här är perfekt träning inför OS, fortsätter hon.

I år är första gången som Michelle Coleman gör en riktig världscupsatsning, och det beslutet har visat sig vara ett lyckokast.

Under tidigare deltävlingar har hon i en rasande takt sänkt sitt personliga rekord på 50 meter frisim .

På söndagen, när den näst sista deltävlingen avslutades i Kazan, visade Michelle Coleman att hon kan simma snabbt även på den dubbla distansen.

I tuff konkurrens simmade Michelle Coleman i mål som tvåa bakom segrande Cate Campbell från Australien på den nya rekordtiden 53,04.

– Mitt tidigare personliga rekord på 100 fritt (53,21) var över två år gammalt så det var riktigt skönt, säger Michelle Coleman.

Söndagens andraplats på 100 meter frisim var Michelle Colemans andra andraplats under deltävlingen i Kazan. I fredags kom hon tvåa även på 50 meter frisim.

Inför avgörandet världscupen i Doha den kommande veckan ligger Michelle Coleman på tredje plats i den totala världscupsammanställningen.

– Skälet till att jag var så nervös inför 100 meter frisim var att jag verkligen ville vara med i toppen inför avgörandet, säger Michelle Coleman.

En sammanlagd tredje plats när årets världscup är avslutad skulle ge henne en prischeck på en halv miljon kronor.