Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Ockelbo Basket i konkurs

Några timmar innan den nästa sista matchen i basketligan försattes Ockelbo Basket i konkurs. Klubben från den lilla orten klarade slagsmål, fyllekörningar, dopningsskandaler - men till slut fick den dåliga ekonomin Ockelbo på fall.

Ockelbo har skulder på över två miljoner kronor. Matchen mot Akropol på fredag blir den sista i ligan för Ockelbo.
- Det är trist, men vi är nöjda med att Ockelbo klarar av att spela även den sista omgången i ligan på fredag. Hade man hoppat av tidigare hade det ju påverkat alla resultat, säger Waldo Teppans, tävlingschef på Svenska basketbollförbundet.

Ockelbo BBK har spelat i ligan i fem säsonger och varje år nått slutspelet. I år har man dock varit fast förankrat i botten sedan starten. Ändå är det årets sportsliga satsning som till slut knäckt klubben.
- Vi ökade våra kostnader inför den här säsongen med ungefär en miljon kronor. Men vi har inte haft intäkterna, säger klubbens ordförande Owe Hellberg, vars klubb egentligen hade tänkt spela minst en match i nya Läkerol Arena i Gävle.

Hellberg tillträdde i höstas, då snöbollen varit i rullning länge. Men trots att kommunen ställt upp och hjälpt till med lån på över en miljon kronor klarade Ockelbo BBK inte av sin verksamhet.
- Vi har kämpat på in i det sista, men till slut kunde vi inte betala skatter, spelarlöner och andra löner. Då blev det så här, tyvärr, säger Hellberg, som offentliggjorde beskedet på en presskonferens.

Ockelbo BBK hoppas kunna fortsätta verksamheten, men på lägre nivå.
- Vi har ansökt om att få spela i division ett med vårt herrlag. Vi får se hur det blir.
Klubbens amerikanska spelare Howard Frier och Demetrius Brown har redan lämnat Ockelbo. Brown spelar i 08 Stockholm och Frier i Polen.