Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 02:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/officiellt-sparkade-hammarbytranaren-tar-over-malmo/

SPORT

Officiellt: Sparkade Hammarbytränaren tar över Malmö

Efter att nyligen ha fått sparken i Hammarby är nu Milos Milojevic klar som ny tränare i svenska mästarna Malmö FF.
Efter att nyligen ha fått sparken i Hammarby är nu Milos Milojevic klar som ny tränare i svenska mästarna Malmö FF. Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Förra månaden fick han sparken i Hammarby.

Nu står det klart att Milos Milojevic ersätter Jon Dahl Tomasson i Malmö FF och har skrivit på ett tillsvidarekontrakt med de svenska mästarna.

– Det har definitivt inte varit på det sättet som ni har läst, säger tränaren om hur han och Hammarby gick skilda vägar.

Milos Milojevic har en händelserik månad bakom sig.

Den 13 december förra året lämnade han Hammarby under uppmärksammade former, detta efter att den 39-årige fotbollstränaren aspirerat på att ta över den norska storklubben Rosenborg.

Någon övergång blev dock aldrig av – och kort efter att Milojevic besökt Trondheim för ett möte med sin potentiellt framtida arbetsgivare valde Hammarby att avsluta samarbetet med serben som så sent som i somras anslutit som ersättare till Stefan Billborn i Södermalmsklubben.

”Styrelsen anser att Milojevic agerat på ett sätt som gjort att han har förbrukat sitt förtroende”, skrev Hammarby i ett pressmeddelande.

Nu har Milojevic fått ett nytt jobb – och inte vilket som helst.

På fredagsförmiddagen avslöjade Expressen att Malmö FF gjort klart med Milojevic som efterträdare till Jon Dahl Tomasson, dansken som valde att lämna Skånelaget före nyår efter två raka SM-guld, slutspel i Europa League och gruppspel i Champions League – och klockan 13 blev rekryteringen officiell.

– Efter en gedigen process där vi tittat både nationellt och utanför Sverige, har vi hittat vår kandidat för att leda MFF:s herrlag. Han gillar höga förväntningar, lever efter en hög kravställning och vill vinna titlar. Samtidigt har han ett nyfiket tänk och vill hela tiden utvecklas och göra det tillsammans, säger sportchef Andreas Georgson i ett uttalande och fortsätter:

– Vi har haft en relation med honom sedan flera år tillbaka och känner honom väl. Det var tidigt tydligt för oss att han vill det här väldigt mycket och kommer att ta med sig en stor energi in i jobbet.

Milos Milojevic säger att han under lång tid har haft som målsättning att träna Malmö FF:

– Jag är först och främst glad över att vara här för att jag delar klubbens ambition att alltid vilja vinna och slåss om titlar. Men också eftersom jag har en stark relation till föreningen. Min plan och dröm har varit att prestera fina resultat och ta mig till Malmö.

När den nye tränaren presenterades på en presskonferens på Eleda stadion kom inte helt oväntat frågor om den omtvistade skilsmässan med Hammarby.

– Utifrån gav det kanske lite frågetecken, säger Andreas Georgson och fortsätter:

– Jag tror det är viktigt att säga att det i alla såna situationer finns två sidor av en story. Milos har valt att hålla sin för sig själv och inte gå ut med den, men han har berättat den för oss och vi är nöjda med de svaren.

Milojevic vill själv inte prata om det som varit, men understryker att händelseförloppet inte har utspelat sig som det framstått i media.

– Det har definitivt inte varit på det sättet som ni har läst. I min värld så är det så att om jag inte har gjort något fel så behöver jag inte be om ursäkt eller förklara. Allt det är löst och har retts ut. Jag behöver inte tänka mer på det, det ligger bakom mig och det enda jag vill prata om är det som ligger framför mig och det är Malmö FF. Det är det enda jag kan säga och det finns alltid två sidor.

Milos Milojevic har skrivit på ett tillsvidarekontrakt med Malmö FF och har tidigare ett förflutet i bland annat Mjällby och Röda Stjärnan.

Läs mer:

Hammarby sparkar Milojevic: ”Förbrukat sitt förtroende”

Skottland nästa för Mjällbys succémålvakt

Djurgården förlänger med målvaktstalangen

Ämnen i artikeln

Malmö FF
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt