Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Ogier drygade ut ledningen

Sébastien Ogier flyger över Colins Crest.
Sébastien Ogier flyger över Colins Crest. Foto: Micke Fransson/TT

Sébastien Ogier behåller ledningen i Svenska rallyt och det är i stort sett bara ett missöde som kan stoppa den franske världsmästaren från att köra hem segern i årets tävling.

Under kvällen ökade han tidsavståndet till nyzeeländske tvåan Hayden Paddon till 17,1 sekunder.

Ogier drygade ut sin ledning när sträckan Vargåsen kördes för andra gången.

Trean Mads Østberg är 42,3 sekunder efter Ogier.

Paddon hade häng på Ogier på förmiddagen, men inför lördagens korta sträcka i Karlstad och söndagens enda specialsträcka (Värmullsåsen 2) är målet att behålla andraplatsen.

– Det handlar om att upprätthålla min position nu. Vi var tio sekunder efter Ogier men det är som att vara en minut bakom någon annan förare, sade Paddon till Radiosporten.

På grund av säkerhetsskäl strök arrangören söndagens specialsträcka Lesjöfors 2.

– Den var för mjuk för att åtgärda. Sedan kom kylan pang på och då blev det djupfrysta djupa spår på sträckan, säger Jonas Bjällfalk, pressansvarig för rallyt, till SVT.

Svenske Pontus Tidemand ligger tvåa i den mindre WRC2-klassen. Avståndet upp till ledaren Elfyn Evans är 18 sekunder. Skodaföraren Tidemand imponerade dock på dagens sista korta superspecial-sträcka, där han var fjärde snabbast av alla förare, och dessutom en halv sekund före den regerande världsmästaren Ogier.