Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Öhling Norberg en vinnare igen

Victor Öhling Norberg är tillbaka som en vinnare.

I finalen av den andra dagens världscuptävlande skicross i Idre var ”Vön” fullständigt överlägsen.

Sandra Näslund kom tvåa i damernas final.

Victor Öhling Norberg var en av tre svenskar som klarade kvalet i söndagens tävling. Viktor Andersson och Michael Forslund försvann i åttondelsfinalen. Öhling Norberg var revanschsugen efter femteplatsen i lördagens tävling och såg stabil ut i varje heat.

– Jag var riktigt taggad inför den här tävlingen. Skidorna var snabba och kroppen höll som den skulle. Det var bara att gasa, sade Victor, som njöt av segern inför hemmapubliken.

– Det var en skön känsla att komma först över mållinjen inför hemmapubliken med familj och vänner på plats, sade Victor till SVT.

I finalen var svensken snabbast i starten och väl i den positionen släppte han ingen förbi sig.

”Vön” har haft problem med skador och sjukdomar under säsongen, men tycks nu ha hittat formen igen. Söndagens seger var hans sjunde i världscupen.

Sandra Näslund jagar fortfarande sin första seger i världscupen. Den kommer allt närmare, hon var trea i lördags och på söndagen blev hon tvåa, bara slagen av kanadensiskan Marielle Thompson.

– Ett steg högre upp på pallen, det var kul att åka i dag. Visst hade jag hoppats kunna ta hem finalen och lite besviken är jag, men ändå nöjd, sade Sandra Näslund.

För Anna Holmlund – som dominerat under säsongen och som vann lördagens tävling i Idre – tog det roliga slut i semifinalen, där hon körde ur efter en närkamp med lagkompisen Sandra Näslund. Anna fick nöja sig med den lilla finalen, som hon ledde från start till mål och blev därmed totalt femma. Anna Holmlund har fortsatt en stor ledning i världscupsammandraget.