Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 14:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/oliver-solberg-klar-for-ny-wrc-tavling/

Sport

Oliver Solberg klar för ny WRC-tävling

Oliver Solberg blev sjua i VM-rallyt i Finland.
Oliver Solberg blev sjua i VM-rallyt i Finland. Foto: Nikos Katikis/TT

19-årige Oliver Solberg är klar för ytterligare en VM-rallytävling i WRC – det blir andra gången han får chansen i den högsta klassen.

TT Text

Solberg gjorde en stark WRC-debut i finska Rovaniemi i februari när han slutade på sjunde plats. På Sardinien i Italien den 3–6 juni är det dags igen.

– Målet för mig är det samma som i Finland – att samla så mycket erfarenhet som möjligt. Det är en fantastisk möjlighet att få köra bilen igen, säger han i ett pressmeddelande.

Solberg körde deltävlingen på Sardinien förra året, fast i WRC3. Han låg bra med i toppen men sänktes av en dikeskörning och slutade sexa.

– Det är bra att jag har lite kunskap om tävlingen, okej det finns några nya vägar som några av killarna kanske kört, men jag har en uppfattning om vad som väntar, säger han.

Ämnen i artikeln

Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt