Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/olsson-korde-ur-pa-tio-sekunder-fiasko/

Sport

Olsson körde ur på tio sekunder: "Fiasko"

Tio sekunder av dåliga svängar. Sedan blev det platt fall för Matts Olsson i Garmisch-Partenkirchens storslalom.

– Det är ju fiasko. Jag kan bara skratta åt det, säger han till SVT efter uråkningen.

TT Text

Matts Olsson får inte till det i backen den här säsongen. Den svenska storslalomspecialisten har ännu inte nått någon topp tio-placering i vinter, och i tyska Garmisch-Partenkirchen på söndagen tog han sig inte ens genom hela pisten.

Olsson, med startnummer tolv, stod på benen i tio sekunder innan han körde ur och fick avsluta tävlingen i förtid.

– Det är ju fiasko, stort fiasko. Jag kan nästan bara skratta åt det, jag startar med några riktigt dåliga svängar och sedan ramlar jag. Det är inte så mycket att analysera. Det blev en väldigt tråkig dag, säger Olsson till SVT.

Det var inget optimalt underlag för dagen, säger han. Å andra sidan har han svårt att skylla på backen, erkänner han.

– Det är kanske inte perfekta förhållanden, men nu kom jag ju inte så långt, så jag vet inte riktigt hur det var längre ner, säger Olsson.

– Det är en märklig känsla när man går ifrån att ladda för någonting och sedan hinner man knappt starta innan all luft går ur.

Schweizaren Loic Meillard leder tävlingen när alla åkare ur första startgrupp – de högst rankade åkarna – har gått i mål. Meillard jagas närmast av norrmännen Henrik Kristoffersen (+0,08) och Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,13).

Det andra åket startar klockan 13.30.