Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-22 16:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/orolig-for-att-ungdomarna-inte-atervander-till-idrotten/

Sport

Oro för att pandemin och inställda träningar skrämmer bort unga idrottare

Magnus Björklund, klubbchef och ungdomstränare i handbollsklubben Kärra HF, är glad för att träningen för ungdomar födda 2005 och senare kan komma igång på måndag, men är samtidigt orolig för att nedstängningarna under pandemin kan leda till att många slutar spela handboll.
Magnus Björklund, klubbchef och ungdomstränare i handbollsklubben Kärra HF, är glad för att träningen för ungdomar födda 2005 och senare kan komma igång på måndag, men är samtidigt orolig för att nedstängningarna under pandemin kan leda till att många slutar spela handboll. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Inomhussporterna var de stora förlorarna när pandemin slog till i fjol. Beskedet om att barn födda 2005 och senare får börja träna igen möts med glädje av idrotten men oron för att inställda träningar och matcher ska få långsiktiga konsekvenser kvarstår.

– Jag är rädd för att alla ungdomar inte kommer att komma tillbaka, säger Magnus Björklund i handbollsklubben Kärra HF.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in