Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 17:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/os-guldfavorit-atalad-for-superspridarfest/

Sport

OS-guldfavorit åtalad för superspridarfest

Nyjah Huston vid en tävling i Long Beach, Kalifornien, 2019. Arkivbild.
Nyjah Huston vid en tävling i Long Beach, Kalifornien, 2019. Arkivbild. Foto: Keith Birmingham/AP

Amerikanske skateboardstjärnan och OS-guldfavoriten Nyjah Huston är en av fem personer som åtalats för att ha arrangerat en misstänkt superspridarfest i Los Angeles.

Tillställningen ska ha brutit mot coronarestriktionerna kring allmänna sammankomster i USA.

TT Text

Festen, som Nyjah Huston arrangerade tillsammans med kompisen Edward Essa, hölls i området Fairfax, nära Beverley Hills i mångmiljonstaden Los Angeles den 9 januari, enligt Los Angeles Times.

Minst 40 personer ska ha varit på festen, som polisen kom och upplöste och staden Los Angeles stängde av elektriciteten till huset efter festen.

– Under pandemin är sådana kraftansträngningar viktiga eftersom hemmafester kan resultera i superspridarevenemang som sätter folkhälsan på spel. Vi vidtar åtgärder för att stänga ner dem, säger Mike Feuer, statsåklagare i Los Angeles, enligt LA Times.

Enligt tidningen är skateboardstjärnan Huston, flerfaldig VM- och X-games-guldmedaljör i street och OS-guldfavorit vid spelen i Tokyo i sommar då sporten gör debut, en av fem personer som åtalats för att ha arrangerat festen som misstänkts för att ha brutit mot coronarestriktionerna kring allmänna sammankomster i USA.

26-årige Huston har även tidigare varit föremål för polisens tillslag i samband med hemmafester och ordningsstörningar i Kalifornien.

Ämnen i artikeln

Skateboard

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt