Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 09:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/os-hjalten-brottsmisstankt-efter-stormningen/

Sport

OS-hjälten brottsmisstänkt efter stormningen

OS-medaljören Klete Keller misstänks för brott efter stormningen av Kapitolium. Arkivbild från 2008.
OS-medaljören Klete Keller misstänks för brott efter stormningen av Kapitolium. Arkivbild från 2008. Foto: Thomas Kienzle/AP

Den förre simstjärnan Klete Keller, som tagit två OS-guld och ytterligare tre OS-medaljer, anklagas nu av USA:s justitiedepartement för att ha deltagit i stormningen av Kapitolium.

TT Text

Keller identifierades som en av de Trump-supportrar som tog sig in i Kapitolium i förra veckan. Simsajten Swimswam skrev tidigare att minst ett dussintal personer hade kunnat identifiera Keller när han syntes på ett videoklipp inifrån Kapitolium.

Nu har även polis identifierat 38-åringen som ses bära en amerikansk OS-jacka i videoklippet. Keller är formellt misstänkt för sin medverkan i stormningen. Han misstänks bland annat för förargelseväckande beteende och förhindrande av rättvisa.

Keller deltog i tre OS, 2000, 2004 och 2008, och är mest känd för att ha besegrat australiern Ian Thorpe på sista sträckan i OS-stafetten 2004 vilket säkrade guldet till USA.

Läs mer: OS-guldmedaljör identifierad i stormningen av Kapitolium

Ämnen i artikeln

Simning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt