Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 22:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/os-mastare-doms-for-sexuella-trakasserier/

Sport

OS-mästare döms för sexuella trakasserier

OS-guldmedaljören i shorttrack, Lim Hyo-Jun, har fällts i domstol för sexuella trakasserier. Arkivbild.
OS-guldmedaljören i shorttrack, Lim Hyo-Jun, har fällts i domstol för sexuella trakasserier. Arkivbild. Foto: Ivo Paunov/AP

Lim Hyo-Jun, sydkoreansk OS-guldmedaljör i shorttrack, drog bokstavligen ner byxorna på en av sina manliga lagkamrater.

Nu har 23-åringen fällts i domstol för sexuella trakasserier.

Det är bara en i raden av alla skandaler inom sporten.

TT Text

Lim Hyo-Jun döms att betala 3 miljoner won (runt 24.000 kronor) och måste också genomgå 40 timmars terapi riktad till sexuella förbrytare, uppger en talesperson för den centrala åklagarmyndigheten i Sydkoreas huvudstad Seoul.

23-åringen tog OS-guld på 1.500 meter i Pyeongchang 2018, och fick också med sig en bronsmedalj på 500 meter från spelen.

Övergreppet ägde rum i juni förra året när Lim drog ned byxorna på en yngre lagkamrat inför ögonen på andra i laget på landets nationella träningsanläggning.

Det är långtifrån första gången som den extremt framgångsrika shorttracknationen – där tävlingslystnaden är erkänt stor – överskuggas av skandaler.

Bland annat berättade den tvåfaldiga OS-guldmedaljören Shim Suk-Hee i fjol att en tidigare tränare våldtagit och sexuellt utnyttjat henne. Hon sade också att det fanns fler offer för sexuella övergrepp inom idrotten. Tränaren dömdes till 1,5 års fängelse.