Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

OS tvingar Japan att flytta helgdagar

Tokyos guvernör Yuriko Koike. Arkivbild.
Tokyos guvernör Yuriko Koike. Arkivbild. Foto: Noriko Kawamura/AP

På onsdagen antog Japans parlament en ny lag som flyttar tre helgdagar inför OS i Tokyo 2020. Dagarna flyttas för att hindra trafikstockning i huvudstaden under tävlingarna, rapporterar Japan Times.

Om två år är det dags för sommar-OS i Japan och för att minska risken för trafikköer har parlamentet i Japan bestämt sig för att flytta tre helgdagar. 

Till OS kommer 23 och 24 juli samt 10 augusti bli nya helgdagar, rapporterar Japan Times. De olympiska spelen invigs 24 juli och 10 augusti är tävlingarna slut och det är dags för avslutningsceremonin. 

Läs mer: Duplantis plockade skalper och blir filmstjärna inför OS 2020

De tre dagarna som flyttas för att passa med OS-schemat är Havsdagen, Bergsdagen och Sportdagen som annars infaller i juli, augusti och oktober. 

Sportdagen instiftades 1966 som en hyllning av sommar-OS i Tokyo två år tidigare och syftet med dagen är att uppmuntra människor att träna. 

– De olympiska spelens framgång hänger på att vi lyckas skapa smidiga transporter och anstränger oss för att minska trafiken före och under öppnings- och avslutningsceremonin, säger Tokyos guvernör Yuriko Koike.

Hon uppmanar också de boende i Tokyo att under de olympiska spelen resa extra tidigt till jobbet, jobba hemifrån eller ta ledigt.

Läs mer: Svenskt EM-guld för OS-satsande 470-seglarna

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.