Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 15:06 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/os/hammarlund-ersatter-skadade-rolfo/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
OS

Hammarlund ersätter skadade Rolfö

Fridolina Rolfö på kryckor.
Fridolina Rolfö på kryckor. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Fridolina Rolfös OS är över. Anfallaren skadade sig tidigt i kvartsfinalen mot USA, och magnetkameraundersökningen gav inget positivt svar.

– Vi kunde konstatera att hon hade en fraktur på ett mellanfotsben. Hon har en stövel nu kan man säga. Inte gips, men för att hålla det stabilt. Hon är borta i sex veckor kanske, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Han bekräftar att Göteborgsanfallaren Pauline Hammarlund, en av fyra reserver på plats i Brasilien, ersätter Rolfö i truppen.

I övrigt är det inga skadeproblem i det svenska laget, men knappt någon av startspelarna från kvartsfinalen tränade för fullt på söndagen. I stället fokuserade de på återhämtning till semifinalen mot Brasilien på tisdag.

– Det är bara hälften som tränar. De andra tränar hemma, för det blir en helt annan träning om man spelar 120 minuter mot USA än om man inte gör det.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.