Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
OS

Olsson efter OS–test: Det kändes för djävligt

Efter första passet på OS-banorna stod Johan Olsson i solgasset men han var inte helt nöjd.

– I dag var det ingen höjdare, konstaterar Olsson. Det kändes för djävligt.
Johan Olsson kom till OS-byn under torsdagen och gjorde nu sin första träning, i en timme och 20 minuter var han ute i spåret.

– Efter resdagar blir det sämre, man sitter och blir komprimerad. Det blir en tillvänjning med ventilation och muskler. Men det var lugnt i dag, jag ville bara få en bild av banan så jag kan börja memorera den.

I dagsläget är det muskelskadan i revbenen som är den värsta motståndaren, lungsäcksinflammationen känner han inte mycket av.

– Lungan är ju bra , det här är en mer molande smärta, det gör helt enkelt ont när jag arbetar hårt. Det går upp och ned, i dag var det lite sämre. Det har det varit efter resdagar då har jag haft och men blivit bättre.

Det är om en vecka som Olsson ska vara klar för start på 15 kilometer klassisk stil där han tillhör en av favoriterna.

– Jag ska testa formen i skarpare läge lite senare, säger Olsson. Det är ju en hel vecka kvar och man ska vänja sig till vid rätt höjd, lång resa i går, kort natt i natt.

Trots att han tyckte att "det kändes för djävligt" verkar han nöjd med premiärturen i Laura.

– Det hade nästan varit sämre om det skulle känts superkanon direkt. Det är ju så när man kommer ner från höjd. Den normala och vanliga processen är att det känns helt jäkla uselt, sen blir det bättre och bättre.