Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 17:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/os/sarah-sjostrom-sveriges-stora-guldfavorit-i-rio/

Sport

Sarah Sjöström – Sveriges stora guldfavorit i Rio

Bild 1 av 5 Sarah Sjöström är storfavorit på 100 meter fjäril som avgörs redan under OS-simningens andra dag.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 5 Fyra års väntan är snart över. Bara tre träningspass återstår hemma i Sverige innan Sarah Sjöström på måndag eftermiddag tar OS-resväskan och beger sig till Arlanda för vidare färd.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 5 Sarah Sjöström, som är världsrekordhållare och regerande världsmästare på distansen, är storfavorit till OS-guldet.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 5 I Rio kommer 22-åriga Sarah Sjöström att simma fyra individuella distanser, 50, 100 och 200 meter frisim samt 100 meter fjäril.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 5 av 5 14-åriga Sarah Sjöström fick sitt genombrott månaderna innan sommarspelen i Peking 2008. Den senkomna biljetten till OS gjorde att varken hennes tränare eller föräldrar var på plats i Kina.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

14 år gammal OS-debuterade Sarah Sjöström. Åtta år senare reser hon till Rio som Sveriges största guldfavorit.

– När jag i dag träffar 14-åringar känns det helt otroligt att jag var lika gammal när jag utan min tränare och mina föräldrar åkte till mitt första OS, säger Sarah Sjöström som på måndag sätter sig på planet mot Brasilien.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in