Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-27 10:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/osakert-kring-hastshow-i-goteborg-efter-restriktionerna/

SPORT

Osäkert kring hästshow i Göteborg efter restriktionerna

Linda Heed hoppar under Gothenburg Horse Show 2020. Om hästshowen blir av i år är osäkert.
Linda Heed hoppar under Gothenburg Horse Show 2020. Om hästshowen blir av i år är osäkert. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Det är osäkert om Gothenburg Horse Show kan genomföras som planerat den 23-27 februari efter regeringens nya restriktioner.

Arrangören kommer att ta beslut den 24 januari.

TT Text

På måndagen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att nya restriktioner införs på grund av den omfattande smittspridningen av coronaviruset.

Bland annat kommer publikantalet vid offentliga sammankomster att begränsas till 500 personer. Det gör att det är högst osäkert om Gothenburg Horse Show i Scandinavium den 23-27 februari kan genomföras.

Beslut tas den 24 januari då en ny uppdatering väntas komma från myndigheterna.

– Risken för att vi kommer behöva införa begränsningar av Gothenburg Horse Show är stora, och av respekt till våra samarbetspartners, ryttare, funktionärer och inte minst publik kan vi inte dra på ett beslut längre än till 24 januari. Samtidigt vill vi självklart inte ta ett förhastat beslut när det fortfarande finns en chans att vi kan genomföra Gothenburg Horse Show på ett bra sätt, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen i ett pressmeddelande

Men han förvarnar att det blir svårt att arrangera tävlingen under de nya restriktionerna.

– Vi är måna om att fortsätta vara en av ridsportvärldens viktigaste mötesplatser och att vara inkluderande och välkomnande, vilket gör det svårt att genomföra ett Gothenburg Horse Show med publika restriktioner.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Ridsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt