Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/oscar-linner-till-bundesliga-aik-gor-miljonklipp/

Sport

Oscar Linnér till Bundesliga – AIK gör miljonklipp

Foto: Christine Olsson/TT

Han har inte spelat en enda match under säsongen men nu är det klart att den svenska målvakten Oscar Linnér har avancerat till den tyska högstaligan Bundesliga med sin klubb Arminia Bielefeld. Detta sedan tvåan i andraligan, Hamburg, tappat poäng och bara spelat 1–1 hemma mot VfL Osnabrück på tisdagskvällen.

TT Text

Bielefelds uppflyttning innebär samtidigt att Linnérs tidigare klubb, AIK, gör ett miljonklipp. Tidigare under tisdagen uppgav Stockholmsklubben i ett pressmeddelande att nettoresultatet, efter försäljningen av spelaren, övergår till vad man kallar klass tre, det vill säga 5–10 miljoner kronor i stället för klass två där nettoresultatet i stället ligger på 2,5–5 miljoner kronor.

Förklaringen är en prestationsbaserad klausul i kontraktet som nu uppfylls tack vare den tyska klubbens avancemang till Bundesliga.

I Arminia Bielefeld spelar även den förre Elfsborgsbacken Joakim Nilsson.

Ämnen i artikeln

Fotboll
AIK Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt