Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Österrikisk och fransk häst till Elitloppet

Österrikiska Orlando Jet och franska Amiral Sacha är de senaste travhästarna som är klar för Elitloppet på Solvalla den 27 maj.

Den tysktränade hingsten Orlando Jet har bara gjort en start i år, men vann bland annat på franska Vincennes förra året.

Amiral Sacha fick en inbjudan efter att i dag ha kommit trea i Prix des Ducs de Normandie på travbanan i Caen.

”Det var blott andra starten i år för Amiral Sacha och formen verkar vara uppåtgående”, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Därmed är tolv av 16 platser i startfältet fyllda. Italienska Urlo dei Venti och svenska Readly Express var inbjudna, men ägarna har valt att tacka nej.

Inbjudna hästar: Uza Josselyn, Schweiz, Bold Eagle, Frankrike, Propulsion, Sverige, Maori Time, Australien, Ringostarr Treb, Italien, Pastor Bob, Sverige, Nadal Broline, Finland, Volstead, Sverige, Dreammoko, Frankrike, Takethem, Danmark, Orlando Jet, Österrike, och Amiral Sacha, Frankrike.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.