Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 20:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ovan-malskytt-matchvinnare-efter-forlangningsdramatik/

SPORT

Ovan målskytt matchvinnare efter förlängningsdramatik

Västerås Viktor Spångberg med guldmedaljen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

UPPSALA. Det blev en skrällseger i herrarnas SM-final i bandy.

Västerås Viktor Spångberg, som under grundserien endast stod för tre mål, blev hjälte då han avgjorde bara minuterna in i förlängningen.

– Det är inget jättehårt skott men den slank in, säger guldhjälten.

Villa ansågs vara förhandsfavoriter inför dagens final, hur gick dina tankar innan matchen?

– Det är säsongens största match. Vi försökte hålla oss lugna och coola i laget. Vi hade en bra vecka innan och tränade bra. Det är en fantastisk match vi gör. Jag tycker vi håller oss till vår plan fullt ut och över 105 minuter ger det utslag.

Det är ett defensivt resolut Västerås vi ser på planen i dag, trots det kommer kvitteringen i den 86:e minuten. Hur gick tankarna då?

– Det är klart att det är tungt. Vi har kämpat i 86 minuter och gjort det jättebra, det är något av ett slumpmål också. Men vi tror på vårt och kör vidare.

Det hinner inte gå många minuter av förlängningen innan du avgör, vad tänkte du då du kommer fri?

– Jag får en jättefin passning från (Jesper) Jonsson och sen är det en mot en med målvakten så jag drar honom och försöker bara få bollen på mål.

– Jag tycker inte att jag får iväg ett särskilt bra avslut men målvakten hinner inte få igen benen så den sitter ju bra där. Det är inget jättehårt skott men den slank in vilket är skönt.

Insåg du direkt vad målet innebar?

– Först var jag jäkligt glad för målet. Sedan insåg jag att det var avgjort, det är fantastiskt. Det är klart jag ville avgöra men det var det alla i vårt lag som ville. Vi har elva matchvinnare på planen liksom. Alla är lika sugna och lika duktiga. Jag försökte hänga med i anfallsspelet och fick en bra passning så det var bara att avsluta.