Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ovisst-nar-ebba-andersson-gor-comeback-har-inget-bra-svar/

Sport

Ovisst när Ebba Andersson gör comeback: ”Har inget bra svar”

Ebba Andersson går just nu knäskadad och det är ovisst kring när hon är tillbaka. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Just nu stoppar en knäskada Ebba Andersson från tävlan i längdskidspåren. 

Och det är ovisst när 22-åringen kan ställa sig på startlinjen igen. 

– Jag jobbar hårt för att det ska bli så snart som möjligt, säger hon till Östersunds-Posten

Ebba Andersson är en av Sveriges största längdskidstjärnor. 22-åringen tog nio pallplaceringar i världscupen i fjol och fanns med i det stafettlag som vann VM-guld för Sverige i vintras. 

Något tävlande under årets säsong har det dock inte blivit för Andersson som dras med en knäskada, som hon ådrog sig några veckor inför säsongsstarten i världscupen. Då deklarerade också landslagsläkaren Magnus Oscarsson att Andersson skulle bli borta till årsskiftet.   

Andersson själv har inte uttalat sig i media kring skadan – förrän nu. I en intervju med Östersunds-Posten berättar 22-åringen om vägen tillbaka. 

– Jag gör det knät tillåter. Just nu är det mer åt det alternativa hållet.

Hon säger att som vanligt under en rehab går det upp och ner. Men att känslan just nu är positiv och att hon försöker ta kliv framåt.

Hon berättar om skadetillfället, när hon halkade under en löptur. Att den första magkänslan inte var särskilt bra och att hon därför var beredd på ett dystert besked, men ändå inte.

– När jag fick lite besked om vad skadan innebär så blev det såklart en liten mental smäll… jag bröt verkligen ihop, sedan kände jag att nu ska jag göra det så bra som möjligt.

Exakt när Andersson kan vara med och tävla igen återstår att se. På frågan om när Andersson tror att hon kan vara tillbaka svarar hon:

– Det är en fråga jag inte har ett bra svar på. Jag tänker att jag tävlar när knät är redo. Jag jobbar hårt för att det ska bli så snart som möjligt.

Årets säsong är mästerskapsfri och därför är Tour de ski, som avgörs från 28 december till 5 januari, årets höjdpunkt. 

Läs mer: Norska tränarens kritik mot Halfvarsson: ”Oprofessionellt”