Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 00:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/pa-gruset-i-wa-ar-allsvenskan-det-stora-malet/

Sport

På gruset i Wa är allsvenskan det stora målet

Bild 1 av 8 Målrapportering. Inter Allies spelar bortamatch mot Wa All Stars. Wa All Stars har precis gjort 1–0 och resultattavlan uppdateras.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 2 av 8 Vänsterbacken Patrick Kpozo, som fyller 18 år i juli, har lämnat Ghana och tränar nu med AIK inför den allsvenska återstarten mot Kalmar FF nästa söndag.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 3 av 8 Åskådarnas sikt begränsas av ett stängsel som omger hela planen, men en ­mindre skara supportrar har ändå tagit sig till stadion för att se på fotboll.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 4 av 8 Sekretariatet under matchen.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 5 av 8 Hemmalaget, Wa All Stars, spelar brutalt men straffas aldrig av domarna. Brutala kapningar och höga sparkar renderar inte ett enda gult kort under matchen. Tränaren Samuel Paa Kwesi Fabin är rasande efter förlusten.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 6 av 8 Inte ens gult kort. Hemmalaget Wa All Stars, som ägs av förbundsordföranden Kwesi Nyantakyi, tillåts spela brutalt under matchen mot Inter Allies. Inte en enda varning delas ut.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 7 av 8 Patrick Kpozo, till vänster, har rekryterats till AIK. Lawson Sabah, nummer två från vänster, ska spela i IFK Göteborg. Seidu Diawudeen, till höger, har tidigare spelat i IFK Värnamo.
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 8 av 8 Sätena på bussen är plastklädda. Orsak? Spelarna har ingen möjlighet att duscha före den 15 timmar långa hemresan.
Foto: Erik Esbjörnsson

”Kom igen!” Uttalet ligger närmare franskans ”combien”, men ursprunget är icke desto mindre svenskt. Spelarna i den ghananska fotbollsklubben Inter Allies kastar ur sig ett ”kom igen” lite varstans. När de ska packas in i spelarbussen, när de lämnar omklädningsrummet efter halvtidsvilan eller som nu, när de ska satsa offensivt mot laget King Solomon som bjuder på överraskande hårt motstånd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in