Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 05:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/pandemin-svar-for-idrottare-i-riskgrupper/

SPORT

Pandemin svår för idrottare i riskgrupper

Drömmen om Paralympics möjliggörs för de aktiva genom hårt arbete, men även genom ideella krafter som stöttar och peppar varje dag.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Paraidrottarna är vana att göra anpassningar i vardagen, oavsett om det är pandemi eller inte. Att tänka utanför boxen tillhör vardagen.

Men pandemin har också slagit hårt mot utövarna, inte minst för de som befinner sig i riskgrupp och många är oroliga över den egna hälsan och Paralympics.

– Vi inom parasportsrörelsen hanterar många frågor som Sveriges olympiska kommitté inte håller på med, säger Åsa Llinares Norlin.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.