Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 14:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/pandemin-svar-for-idrottare-i-riskgrupper/

SPORT

Pandemin svår för idrottare i riskgrupper

Drömmen om Paralympics möjliggörs för de aktiva genom hårt arbete, men även genom ideella krafter som stöttar och peppar varje dag.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Paraidrottarna är vana att göra anpassningar i vardagen, oavsett om det är pandemi eller inte. Att tänka utanför boxen tillhör vardagen.

Men pandemin har också slagit hårt mot utövarna, inte minst för de som befinner sig i riskgrupp och många är oroliga över den egna hälsan och Paralympics.

– Vi inom parasportsrörelsen hanterar många frågor som Sveriges olympiska kommitté inte håller på med, säger Åsa Llinares Norlin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.