Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Pasjkin: ”Det krävs maxprestation för att välta Sandviken”

Foto: Kenta Jönsson

"Han är modig och vågar ta risker."

Så beskriver spelaren Kasper Milerud tränaren Misja Pasjkin i en DN-intervju.

– För mig är risk ett sätt att skapa möjligheter att lyckas, säger 37-åringen själv inför SM-semifinalen 4:5 mot Sandviken på Zinken.

På fredagskvällen har Hammarby chansen att säkra en plats i SM-finalen i bandy.

Det som krävs är seger annars väntar en femte och avgörande match i Göransson Arena på söndag.

– Vi kommer att vara laddade och när vår tolfte spelare kliver ut på isen blir det startskottet på den gröna stormen därute, säger Misja Pasjkin med ett leende.

Han utvecklar:

– Vi har haft ett fantastiskt publikstöd under hela säsongen och de hjälper oss nu också.

Misja Pasjkin håller på att förbereda den sista träningen inför säsongens match på Zinken när vi sätter oss ned för att prata om sättet Bajen har vunnit de senaste matcherna.

Det har varit lite av Hammarbys signum att vända svåra underlägen till seger.

– Jag hoppas det inte är ett signum på det sättet. Man vill inte hamna i de underlägen vi haft för ofta. Men klart det är en styrka att vända matcher, säger Pasjkin som visat fingertoppskänsla med taktik och timeouter mot Sandviken.

– Timeouten ger möjlighet att få ut budskapet att förändra någonting, offensivt eller defensivt. Men det är inte alltid det behövs timeouter eller att det blir någon effekt. Men ofta kan man förändra matchbilden till det bättre, säger han.

Han tycker att spelarna har visat attityd under hela säsongen och att det är en förklaring till Hammarbys starka säsong hittills.

– Det är en hungrig grupp med vinnarskallar rakt igenom och som vill utvecklas. Vi strävar efter ett gemensamt mål och den har funnits där sedan vi drog i gång med sommarträningen.

Om attityden och kunnandet räcker hela vägen till SM-guld återstår att se.

Hammarby har i alla fall skaffat sig matchboll i semin mot Sandviken.

– Det är ingenting vi fått gratis. Den har vi skaffat själva genom att göra bra prestationer tillsammans. Det är det som har varit nyckeln hittills, säger Pasjkin inför fredagskvällens match som tros locka närmare 6.000 åskådare.

Hammarby och Sandviken har mötts i fem tävlingsmatcher under säsongen och lagen kan utan och innan varandras styrkor och svagheter.

– Det går att klura på några detaljer till. Men samtidigt vet vi att det kommer att krävas en maxprestation för att välta Sandviken. De kommer att vara bra, men det kommer vi också vara, säger Pasjkin.

Vilken matchbild ser du framför dig?

– Det beror lite på väderleken, om det blir snabb eller långsam bandy. Från vår sida kommer vi inte att ändra så mycket jämfört med senast. Vi kommer att slipa på några offensiva taktiska detaljer och vad vi behöver förbättra defensivt, säger Hammarbytränaren som var med som spelare i guldlaget 2013.

Nu är han på väg mot sin första SM-final som tränare.

Sandviken fick inte till offensiven senast och skyttekungen Christoffer Edlund lämnade isen utan mål för andra matchen i rad.

– Som gammal målskytt själv vet jag hur han tänker. Han vill göra mål till varje pris. Vi måste vara ännu vassare för att han inte ska göra mål, säger Pasjkin.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.