Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/pengaregn-over-coleman-i-kina/

Sport

Pengaregn över Coleman i Kina

Michelle Coleman/Bildbyrån Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Det blev inga topplaceringar för Michelle Coleman i första deltävlingen av Champions Swim Series – men väl en kvarts miljon kronor i prispengar på två tävlingsdagar i kinesiska Shenzhen.

TT Text

Den svenska simprofilen blev trea på 100 meter ryggsim och fyra på 50 meter fritt och 50 meter fjäril under den andra dagen av den penningstinna tävlingen där fyra simmare gör upp i varje gren.

I tisdags blev det en tredjeplats på 100 meter fritt och en fjärdeplats på 50 meter ryggsim.

Coleman tog klivet in i världseliten på 50 meter frisim under höstens världscup där hon blev totaltrea. På onsdagen noterades hon för 24,84 – 58 hundradelar över sitt personbästa – och var åtta tiondelar efter hemmasimmaren Liu Xiang som noterade snabba 24,04.

Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna, blev tvåa på 24,42 och landsmaninnan Femke Heemskerk hade 24,70.

Coleman är enda svenska simmare då Sarah Sjöström har tackat nej till den korta touren, två deltävlingar, som avslutas i Peking i helgen.

Internationella simförbundet Fina startade Champions Swim Series förra året som ett svar på utbrytartouren International Swimming League.