Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 17:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/perfekt-avslutning-for-oberg-vann-i-holmenkollen/

SPORT

Perfekt avslutning för Öberg – vann i Holmenkollen

Hanna Öberg.
Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån

Det blev en perfekt säsongsavslutning för Hanna Öberg.

Den svenska skidskyttestjärnan var överlägsen i söndagens masstart i Holmenkollen.

TT Text

Till start kom tre svenskor: Hanna Öberg, Anna Magnusson och Mona Brorsson. Egentligen skulle det har varit fem, men med ett par timmar till startskottet tvingades Linn Persson och Elvira Öberg kasta in handduken. För Persson handlar det om en skada och Öberg är helt enkelt inte i form.

Ur ett svenskt perspektiv inleddes säsongens sista tävling i ”Kollen” på allra bästa sätt. Öberg, Magnusson och Brorsson sköt samtliga fullt i första liggande skyttet. Men i det andra skyttet kom bommen för de två sistnämnda, samtidigt fortsatte Öberg att skjuta fullt och gick ut som trea, tätt bakom fransyskan och segraren i den totala världscupen, Julia Simon.

Sedan växlade Öberg upp. Svenskan, som tog VM-guld på distansen i Oberhof, sköt fullt även i det tredje, stående, skyttet och tog över ledningen. Hon höll sedan undan och säkrade segern, Sveriges elfte den här säsongen.

Norskan Marte Olsbu Røiseland och fransyskan Anaïs Chevalier-Bouchet slutade tvåa respektive trea. Duon meddelade i veckan att de avslutar sina skidskyttekarriärer efter säsongen.