Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 16:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/perseus-karlstrom-gar-ensam-langs-eskilstunas-gator/

SPORT

Perseus Karlström går ensam längs Eskilstunas gator

Den 12 april lämnade Perseus Karlström Australien som sista utlänning i en internationell träningsgrupp. Sedan dess tränar han ensam i hemstaden Eskilstuna. Ibland följer mamma Siv Karlström med på cykel som sällskap, men annars är det bara Perseus, asfalten och ljudet från hans fötter som går mil efter mil.
Den 12 april lämnade Perseus Karlström Australien som sista utlänning i en internationell träningsgrupp. Sedan dess tränar han ensam i hemstaden Eskilstuna. Ibland följer mamma Siv Karlström med på cykel som sällskap, men annars är det bara Perseus, asfalten och ljudet från hans fötter som går mil efter mil. Foto: Jonas Lindkvist

Efter förra årets historiska VM-brons i qatarisk ökenhetta var OS i Tokyo tänkt att bli Perseus Karlströms nästa stora genombrott.

Men i coronapandemins spår blir Sveriges bästa gångare i stället symbolen för den smala konditionsgrenen som kämpar för att komma in i svenska friidrottsvärmen, där han ensam går mil efter mil längs gatorna i hemstaden Eskilstuna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in