Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/perseus-karlstrom-gar-ensam-langs-eskilstunas-gator/

SPORT

Perseus Karlström går ensam längs Eskilstunas gator

Den 12 april lämnade Perseus Karlström Australien som sista utlänning i en internationell träningsgrupp. Sedan dess tränar han ensam i hemstaden Eskilstuna. Ibland följer mamma Siv Karlström med på cykel som sällskap, men annars är det bara Perseus, asfalten och ljudet från hans fötter som går mil efter mil.
Den 12 april lämnade Perseus Karlström Australien som sista utlänning i en internationell träningsgrupp. Sedan dess tränar han ensam i hemstaden Eskilstuna. Ibland följer mamma Siv Karlström med på cykel som sällskap, men annars är det bara Perseus, asfalten och ljudet från hans fötter som går mil efter mil. Foto: Jonas Lindkvist

Efter förra årets historiska VM-brons i qatarisk ökenhetta var OS i Tokyo tänkt att bli Perseus Karlströms nästa stora genombrott.

Men i coronapandemins spår blir Sveriges bästa gångare i stället symbolen för den smala konditionsgrenen som kämpar för att komma in i svenska friidrottsvärmen, där han ensam går mil efter mil längs gatorna i hemstaden Eskilstuna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.