Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Person påkörd av rallybil under tävling

En person ska ha skadats i samband med en rallytävling utanför Sunne i Värmland, rapporterar Aftonbladet.

Polisen fick larmet om händelsen vid 14.39 på lördagseftermiddagen. En person ska ha blivit påkörd i samband med en rallytävling utanför Sunne i Värmland.

– En person ska ha blivit påkörd av en rallybil i samband med en målgång under en rallytävling. Polispatrull kom på plats snabbt och en person är förd i helikopter till Centralsjukhuset i Karlstad. Skadeläget känner jag inte till, men personen var talbar, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen, till DN.

Polisen har inte inlett någon förundersökning ännu, men arbetar med att få en bild av vad som har hänt.

– Vi ska försöka få reda på vad som har hänt. Den skadade är bortförd i helikopter, så vi ska prata med andra personer på platsen, säger Jens auf der Heide.

Vid 17:20-tiden på lördagen uppgav tävlingsarrangören för Nya Wermlands-Tidningen att det var en tävlande som blev påkörd av en annan tävlande.

"Strax innan målgång på SS2 blev en tävlande påkörd av annan tävlingsförare. Den påkörde hade fått stopp på sin bil och det var när han skulle placera ut sin varningstriangel som olyckan inträffade. Ambulans och räddningsbil, som var inhyrda av arrangörsklubben, var snabbt på plats.” skriver klubben i en kommuniké.

Vid 20-tiden på lördagskvällen lämnade Centralsjukhuset i Karlstad ut en kommuniké om den skadade personen. Det rör sig om en 34-årig man som har flera frakturer. Hans tillstånd är allvarligt och han kommer därför vara kvar på sjukhuset över natten.