Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Personbästa kan räcka till OS-plats

Två puckelpistskidåkare är redan klara för OS. Kanske har en tredje ordnat biljetten till Pyeongchang genom åttondeplatsen i världscuptävlingen i Deer Valley i Utah.

För Felix Elofsson var det personbästaresultat. 22-åringen hade en elfteplats som bäst tidigare.

”Det har varit en fantastisk dag. Att få göra personbästa på världscupens absolut fetaste stopp är ju otroligt kul. Åkningen satt verkligen där den skulle. Det finns mer att hämta hoppningsmässigt, men som tävlingsåk betraktat är jag nöjd”, säger Elofsson i ett pressmeddelande.

Elofsson tog sig vidare som tolva av de 16 åkare som gick till final. Han avancerade i sitt finalåk och slutade åtta. De sex bästa gick till en andra final som kanadensaren Mikael Kingsbury vann – för andra dagen i rad. Dimitrij Reicherd, Kazakstan, kom tvåa och Matt Graham, Australien, trea.

De redan OS-uttagna svenskarna Ludvig Fjällström och Walter Wallberg lyckades inte alls och kom 28:a respektive 46:a i kvalet.

Den sista världscuptävlingen före OS avgörs i Trebland, Kanada, nästa lördag.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.