Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 05:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/peterson-till-final-i-tianjin/

Sport

Peterson till final i Tianjin

Foto: Li Ran/TT

Rebecca Peterson fortsätter visa fin tennisform i Kina. 24-åringen har tagit sig fram till en ny WTA-final.

TT Text

Den 59-rankade svenskan är klar för final i WTA-turneringen i Tianjin, Kina. Detta efter att ha besegrat tunisiskan Ons Jabeur. Peterson förlorade första set blankt, men kunde vända på insatsen i andra set där hon segrade med siffrorna 6–4. Tredje och avgörande set blev dock det jämnaste.

Vid ställningen 4–4 och 0–30 i gamet stod Peterson för ett par riktigt starka bolldueller och kunde gå fram till ledning 5–4. Jabeur kom dock tillbaka, men vid ställningen 6–5 fick svenskan in en nätrullare som innebar 30–15 i gamet och därefter kunde hon ta hem semifinalen med slutställningen 0–6, 6–4, 7–5.

– Jag har det verkligen härligt här i Kina. Jag fick verkligen slåss för alla poäng, Ons gjorde det bra, jag är glad över att vara i final, sade Peterson efter vinsten i Viaplays sändning.

Peterson, som slog ut storstjärnan Venus Williams i första omgången, tog sin första WTA-titel så sent som i september. Även den turneringen hölls i Kina, då i Nanchang.

I morgondagens final blir det en kamp mot brittiskan Heather Watson som semifinalslog ryskan Veronika Kudermetova i raka set, 6–1, 6–4.