Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 01:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/petersons-skrall-slog-ut-varldstvaan/

SPORT

Petersons skräll – slog ut världstvåan

Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild. Foto: Mark J. Terrill/AP

Svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson har fått bästa möjliga uppvärmning inför Australian Open.

I Adelaide slog hon ut världstvåan Aryna Sabalenka med 2–1 i set i första omgången.

”Det var den märkligaste matchen jag någonsin spelat”, säger Peterson till arrangören efter matchen.

TT Text

Efter att ha gått obesegrad genom kvalet till WTA-turneringen i Adelaide International, ställdes Rebecca Peterson, rankad 93:a i världen, mot belarusiska Aryna Sabalenka, världstvåa och förstaseedad i turneringen, i den första omgången.

Sabalenka vann det första jämna setet, men hade stora problem med sin serve och Peterson vann de två nästkommande seten med 6–1 och 7–5.

I matchen noterades belarusiskan för 21 dubbelfel.

– Det var tufft att hålla fokus när jag visste att hon hade problem. Att bara vara i min egen värld för att veta hur jag skulle spela, det var jättesvårt. Men jag är glad att jag lyckades vinna, säger Peterson till turneringens hemsida.

Segern mot Sabalenka var svenskans första mot en spelare rankad topp fem i världen.

– Jag har haft några tuffa år så jag är bara väldigt glad att få inleda året med några matcher, några segrar, för att få upp självförtroendet, säger Peterson.

Förra året slogs Peterson ut efter två matcher i OS i Tokyo och missade chansen att skrälla i US Open, när hon förlorade mot Elise Mertens i den första omgången. I höstens mindre WTA-turneringar har Peterson som bäst tagit sig till semifinal.

26-åringen från Stockholm ställs härnäst mot den 59-rankade amerikanskan Madison Brengle, för att spela om en plats i kvartsfinalerna.

Peterson, som blev proffs 2012 och varit rankad 43:a som bäst 2019, är direktkvalificerad till Australian Open, årets första grand slam-turnering som inleds den 17 januari.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt