Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 14:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/pga-touren-infor-hardare-coronaregler-1/

Sport

PGA-touren inför hårdare coronaregler

Oron för coronaviruset har spritt sig under veckans PGA-tourtävling i Cromwell, Connecticut.
Oron för coronaviruset har spritt sig under veckans PGA-tourtävling i Cromwell, Connecticut. Foto: Bill Streicher-USA TODAY Sports/Sipa USA

Samtliga spelare och caddies måste testa negativt för covid-19 innan de får bege sig till kommande PGA-tourtävlingar. Beslutet gäller från och med nästa veckas tävling i Detroit.

TT Text

Oron för coronaviruset har spritt sig under veckans PGA-tourtävling i Cromwell, Connecticut, sedan det nya coronaviruset haft stor inverkan på veckans tävling. Nu har tourens tävlingsledning uppdaterat sina regler.

Under de tävlingar som hittills har spelats efter coronauppehållet har spelare och caddies fått befinna sig innanför avspärrningarna och träna, även under tiden de väntar på provresultat.

Det kommer inte längre tillåtas.

”Touren tar det här förebyggande steget som ytterligare en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att ingen spelare eller caddie befinner sig på plats utan att först ha fått ett godkännande och ett negativt covid-19-test”, skriver touren i ett uttalande.

Beslutet gäller även fystränare, tränare och annan personal på kommande tävlingar.

Tre spelare samt två caddies har testat positivt för covid-19 i samband med veckans tävling. Dessutom valde sex spelare, däribland fyrfaldiga majorvinnaren Brooks Koepka, att avstå för rädsla att smittas eller eventuellt själva sprida smitta.

Efter tre dagars spel i Cromwell leder amerikanen Brendon Todd på totalt 18 under par, två slag före landsmannen Dustin Johnson. Båda spelarna gick runt den tredje dagen med imponerande nio birdies och nio par för 61 slag.

Svenske Henrik Norlander var riktigt inte lika bra, men hans tredje raka 68-runda gjorde att han avancerade till en delad 39:e plats i fältet, med totalt sex slag under par.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt