Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 15:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/poangkungen-oppnar-for-att-stanna-i-hammarby/

Sport

Poängkungen öppnar för att stanna i Hammarby

Muamer Tankovic jublar efter ett mål under allsvenskan i fjol.
Muamer Tankovic jublar efter ett mål under allsvenskan i fjol. Foto: Christine Olsson/TT

Den allsvenska poängkungen Muamer Tankovic såg ut att vara förlorad för Hammarby.

Men ”det svänger om Bajen”, som sångaren Lalla Hansson en gång uttryckte det.

– Det kanske blir en hel säsong, säger Tankovic till Expressen.

TT Text

Från sin offensiva mittfältsposition lyckades Muamer Tankovic producera 14 mål och 7 assist, totalt 21 poäng, och vann därmed allsvenska poängligan säsongen 2019 före lagkamraten Nikola Djurdjic på grund av fler gjorda mål.

”Mujo”, som 25-åringen kallas, sitter på ett kontrakt som går ut den 30 juni och när en övergång till italienska Serie A-klubben Genoa i vintras gick i stöpet förberedde sig Hammarby på att släppa spelaren i sommar som Bosman – alltså gratis.

På grund av coronaviruset har den allsvenska seriestarten skjutits upp till slutet av maj eller början av juni. Vilket innebär endast några veckors spel för Tankovic innan kontraktet går ut, och nu öppnar han för en förlängning.

– Jag hade velat spela fler matcher, komma in i säsongen med alla tävlingar mycket tidigare, prestera och ge Hammarby ett försprång i allsvenskan om det skulle bli så att jag lämnar i sommar. Men det kanske inte bara blir en månads allsvenskt spel för mig. Det kanske blir en hel säsong, säger han till Expressen.

Hammarbyspelaren säger också att det kliar i hans fötter på grund av den uppskjutna säsongen.

– Vi pratar om det mycket, det är något som sätter sig i huvudet och det gäller att hålla allt positivt trots att det som händer oss och flera andra människor är negativt nu. Vi försöker göra det bästa av situationen, men samtidigt måste alla köpa läget, för det drabbar alla i människor i världen.