Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/polisen-tiger-woods-korde-140-nar-han-kraschade/

Sport

Polisen: Tiger Woods körde 140 när han kraschade

Tiger Woods krockskadade bil.
Tiger Woods krockskadade bil. Foto: Frederic J. Brown/AFP

Golfstjärnan Tiger Woods körde 140 kilometer i timmen när han kraschade och skadade sig svårt i benen. Det säger polisen i Los Angeles efter att ha analyserat bilens svarta låda.

Det var den 23 februari som Tiger Woods körde av vägen i en singelolycka i nordvästra Los Angeles. Woods fick hjälpas ur vraket och fördes till sjukhus med en krossad vrist och svåra skador i höger ben.

Redan då gick polisen ut med att Woods kört ”fortare än normalt” och att det inte fanns några bromsspår på platsen.

På onsdagen bekräftade polisen att Woods kört 140 kilometer i timmen på en 70-sträcka när han körde av vägen och in i ett träd. Det visar en analys av bilens dator. Sheriffen i LA County, Alex Villanueva, säger enligt Los Angeles Times att Woods av misstag kan ha trampat på gasen istället för bromsen och därmed orsakat olyckan.

Den aktuella vägsträckan är hårt olycksdrabbad och under det gångna året har 13 andra bilister kraschat längs vägen, skriver tidningen.

Alex Villanueva säger vidare till Los Angeles Times att det är lätt att få upp farten längs vägen som lutar relativt brant.

Tiger Woods själv har sagt till polisen att han inte minns olyckan och heller inte minns när han satte sig bakom ratten. Golflegendaren har lämnat sjukhuset och befinner sig sedan mitten av mars i sitt hem i Florida, skriver Svensk golf.

Ämnen i artikeln

Tiger Woods

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt