Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 05:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/polisrazzia-mot-dopningsmisstankt-stall/

SPORT

Polisrazzia mot dopningsmisstänkt stall

Foto: Christophe Ena/AP

Tour de France rullar på mot söndagens målgång på Champs-Élysées i Paris.

Den franska polisen klev in i tävlingen natten till torsdagen.

En omfattande razzia riktades mot Bahrain Victorious – stallet som leder lagtävlingen.

TT Text

Ledare och cyklister fick nattliga besök på sina hotellrum i Pau i en dopningsräd där polisen letade efter förbjudna substanser. Även stallets buss genomsöktes.

Stallets presschef säger att lagets medlemmar följt allt som begärts av dem och att man förväntar sig sig en förklaring till räden.

Bahrain Victorious har hittills i år haft stora framgångar. Stallet leder lagtävlingen i touren och individuellt har både slovenen Matej Mohoric och belgaren Dylan Teuns vunnit etapper.

Nederländaren Wout Poels bar vid dagens start den prickiga ledartröjan som den främste cyklisten i bergsetapperna.

Polisen uppger att den inlett en förundersökning och lagt beslag på olika dokument som innehåller bland annat träningsdata om stallets cyklister.

Stallets vd Vladimir Miholjevic säger till AFP att cyklisterna blev illa berörda av polisinsatsen.

– Efter den 17:e etappen fick vi påhälsning av flera franska poliser. Vi fick inte en fullmakt att läsa igenom, men teamet följde alla önskemål. Händelserna har påverkat våra cyklisters återhämtning och ätande.

– Vi är professionella och följer alla regler, säger Miholjevic.

I dagens etapp segrade titelförsvarande slovenen Tadej Pogacar före danske Jonas Vingegaard och Richard Carapaz från Ecuador.

Ämnen i artikeln

Cykel

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt