Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/politikerbeskedet-nej-till-os-i-stockholm/

SPORT

Politikerbeskedet: Nej till OS i Stockholm 2026

Karin Ernlund (C), Lotta Edholm (L), Erik Slottner (KD), Anna König Jerlmyr (M) och Daniel Helldén (MP) håller en gemensam pressträf i samband med att Miljöpartiet säger ja till att styra Stockholms stad tillsammans med Alliansen. Ett av de första beskeden var att säga nej till ett OS i Stockholm 2026.
Karin Ernlund (C), Lotta Edholm (L), Erik Slottner (KD), Anna König Jerlmyr (M) och Daniel Helldén (MP) håller en gemensam pressträf i samband med att Miljöpartiet säger ja till att styra Stockholms stad tillsammans med Alliansen. Ett av de första beskeden var att säga nej till ett OS i Stockholm 2026. Foto: Claudio Bresciani/TT

Stockholm kommer inte att stå som värd för OS 2026 – det var beskedet när den tillträdande grönblå majoriteten i Stockholms stad höll presskonferens under fredagen.

– Vi stänger inte dörren för att arrangera OS, men vi kan inte göra bedömningen att man kan stå som värd 2026, säger Karin Ernlund (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.