Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 10:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ponsiluoma-ende-som-kunde-sla-samuelsson/

SPORT

Ponsiluoma enda som kunde slå Samuelsson

Martin Ponsiluoma under kortdistansloppet som han vann på Idre Fjäll.
Martin Ponsiluoma under kortdistansloppet som han vann på Idre Fjäll. Foto: Nisse Schmidt/TT

En Sebastian Samuelsson i toppform är svårslagen. Den enda som kunde besegra honom i Idre var en världsmästare – Martin Ponsiluoma vann kortdistansloppet med 7,6 sekunders marginal.

TT Text

Sebastian Samuelsson imponerade stort i lördagens nationella skidskyttepremiär när han vann sprintloppet. I söndagens kortdistanslopp, som också var en SM-tävling, blev det en tuffare fight mot Martin Ponsiluoma.

Världsmästaren från sprintloppet i VM i Pokljuka i vintras vann till slut duellen sedan båda hållit ihop nerverna och skjutit fullt i det sista skyttet.

– Jag hörde att det var jämnt med Sebastian i hela loppet, men jag hade dålig koll på hur han hade skjutit, säger Ponsiluoma till SVT.

Samuelsson hade perfekt skytte, förutom i det tredje, liggande, då han noterades för två bom. Även Ponsiluoma hade sammanlagt två bom så det blev åkstyrkan som fick avgöra.

Pontilsuoma var starkare i spåret, så Samuelssons missar blev avgörande.

– Jag vet inte riktigt vad jag gör. Om jag blir för självsäker eller vad jag gör. Jag grämer mig över det, det skyttet var inte bra, säger Samuelsson till SVT.

Han konstaterar att han sköt fem av sex ”nollor” under helgens tävlingar.

– Det är mer positivt än vad jag hade räknat med faktiskt. Det känns väldigt bra. Jag hade inte riktigt räknat med att jag skulle matcha så här bra i spåret och skyttet är också riktigt bra, så jag är nöjd.

Sebastian Samuelsson vann lördagens sprinttävling efter prickfritt skytte. I den tävlingen kom Ponsiluoma trea och fick de svar han ville ha från helgen.

– Det känns väldigt skönt. Åkningen fungerar väldigt bra och skyttet känns stabilt. Bara tre bom på hela helgen, så det är ett stort steg framåt, säger Ponsiluoma till SVT.

Jesper Nelin slutade fyra och talangen Malte Stefansson blev femma efter ett nytt bra lopp. Senare under söndagen tävlar damerna i kortdistans.

Nu väntar världscuppremiären i Östersund om två veckor.

Läs mer:

Hanna Öberg bommade segern – Persson skrällde

Felfri Samuelsson vann premiären: ”Positivt”

Stina Nilssons önskan – blåst: ”Då blir vi mer jämna”

Ämnen i artikeln

Skidskytte

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt