Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 15:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/pontus-jansson-opererad-osakert-med-em/

Sport

Pontus Jansson opererad – osäkert med EM

Pontus Jansson har opererat ena fotleden.
Pontus Jansson har opererat ena fotleden. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Landslagsmittbacken Pontus Jansson har opererats i sin ena fotled.

Han lär missa VM-kvalsamlingen i slutet av mars, men hoppas hinna tillbaka till slutet av säsongen och till EM i sommar.

TT Text

”Jag kommer att jobba hårdare än någonsin för att vara tillbaka så snart som möjligt”, skriver fotbollsförsvararen på Instagram.

Jansson skriver att han har haft problem med fotleden i månader.

”I går beslutade vi att fotleden behövdes opereras och allting gick bra!”, skriver Brentford-spelaren.

TV4:s Fotbollskanalen har pratat med Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren som kommenterar skadan så här:

– Du ska egentligen prata med de i vårt rehabteam. Jag visste om detta men har inte varit i kontakt med honom själv, säger Wettergren.

– Vi hoppas att det ska gå så bra som möjligt för honom naturligtvis och vi kommer följa utvecklingen och ha täta kontakter med honom.

Jansson spelade i fjol från start i båda Sveriges möten med Portugal, samt hemmamötet med Frankrike och bortamötet med Kroatien i Nations League.

Brentfordbacken har haft skadebekymmer under säsongen och spelade senast strax före nyår mot Bournemouth i den engelska andraligan. Championship-klubben meddelar att Jansson blir borta en tid, men att målet är att han ska kunna spela igen i slutet av säsongen och vara tillgänglig för spel i EM i sommar.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt