Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 20:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/premiarhjalten-kan-lamna-hammarby/

Sport

Premiärhjälten kan lämna Hammarby

Abdul Khalili ger ett coronagrattis till Muamer Tankovic som gjorde båda målen när Hammarby besegrade Östersund med 2–0.
Abdul Khalili ger ett coronagrattis till Muamer Tankovic som gjorde båda målen när Hammarby besegrade Östersund med 2–0. Foto: Janerik Henriksson/TT

Två mål och premiärseger inför ögonen på förbundskapten Janne Andersson. Muamer Tankovic är stekhet men också osäker på var han ska spela när kontraktet med Hammarby går ut sista juli.

– Vi får se, det beslut jag tar ska kännas rätt, säger Tankovic.

Hammarby hade missat en straff, nye brassen Paulinho sköt ett lamt skott som Aly Keita lätt kunde rädda, när Tankovic presenterade sig på allvar.

Minuterna före halvtid gled han igenom och satte 1–0 efter en skön genomskärare av Darijan Bojanovic.

– En genialisk passning, berömmer Tankovic.

I andra halvlek drog Tankovic till med ett skott från långt håll som smet in i Keitas vänstra gavel.

Lite av en målvaktstabbe.

– Man tackar, mål är mål, han missbedömer bollen, konstaterar Tankovic.

Tankovic har ett kontrakt som går ut sista juli. 

Han trodde själv att det skulle gå ut redan sista juni.

– Jag hade ingen koll, alla har sagt slutet av juni.

Rykten har placerat honom i ett flertal klubbar i Europa men coronokrisen har gjort att transfermarknaden är så gott som stängd.

– Det händer saker i Hammarby och utanför Hammarby. Jag tar inte bara utlandet för utlandets skull, det är små detaljer som måste fungera.

Hade Tankovic, som sköt Hammarbys straffar i fjol, fått chansen att skjuta straffen som Paulinho missade hade han kunnat bli tremålskytt i premiären.

Hammarbys tränare Stefan Billborn ler när han ska svara på frågan om Paulinho är Hammarbys förste straffskytt.

– I dag var han det, säger Billborn.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt