Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Premiärvinnare, cuphjälte och en ny hockeybas – minns du sporten i juli?

Vem vann formel 1-premiären i Österrike och hur många raka SM-guld har Lisa Nordén i tempo? Det är ett par frågor i DN-sportens månads–quiz. Utmana kompisarna och försök att pricka in tio rätt.

1 av 10

Derbyhjälten. Vem var det som satte frisparken när Djurgården besegrade AIK i det allsvenska fotbollsderbyt med matchens enda mål?

Nästa fråga

2 av 10

Chefen. Johan Stark är ny generalsekreterare på Svenska ishockeyförbundet. Han kommer närmast från ett annat förbund. Vilket?

Nästa fråga

3 av 10

Antalet. Lisa Nordén, som har ett OS-silver i triathlon, radar upp SM-guld i cykel. Hur många raka SM-guld har Nordén i tempo?

Nästa fråga

4 av 10

Sparkad. Fotbollstränaren Rikard Norling fick sparken som huvudtränare i AIK. I vilken av följande klubbar har Norling inte varit tränare?

Nästa fråga

5 av 10

Pristagaren. Vem tilldelades Victoriastipendiet 2020, det årliga priset som delas ut på kronprinsessans födelsedag 14 juli?

Nästa fråga

6 av 10

Avliden. En av Sveriges mest framgångsrika travtränare har gått ur tiden. På vilken bana var Jim Frick verksam?

Nästa fråga

7 av 10

Snabbast. Vem vann formel 1-premiären i Österrike?

Nästa fråga

8 av 10

Skyttekungen. Patrik Nilsson är en av elitseriens vassaste målskyttar genom tiderna. Nu lämnar bandystjärnan AIK efter bara en säsong. Vilket lag skrev Nilsson på för?

Nästa fråga

9 av 10

Golfstjärnan. Alex Norén slutade på en fin tredjeplats i PGA–tävlingen i Minnesota. Vem var det som vann?

Nästa fråga

10 av 10

Cuphjälten. IFK Göteborg blev svenska cupmästare efter seger mor Malmö FF i finalen. Vem gjorde det avgörande 2–1-målet i förlängningen?

Du har svarat på 0 av 10 frågor