Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/premier-league-andrar-deadline-day-igen/

Sport

Premier League ändrar deadline day – igen

Foto: Ian Walton/AP

Premier League-klubbarna förlänger det engelska transferfönstret i sommar efter att fönstret under två år stängt redan i början av augusti – tre veckor före många av Europas övriga fotbollsligor.

TT Text

I stället kom klubbarna under torsdagen överens om att återgå till det tidigare systemet vilket innebär att sommarens transferfönster, den period där fotbollsklubbar får köpa och sälja spelare, håller öppet till den 1 september 2020.

Av tradition stänger fönstret den 31 augusti, även kallat ”deadline day”, som det här året däremot infaller på en röd dag i Storbritannien. Trots att man i England så sent som 2017 röstade igenom ett förkortat sommarfönster hann det bara implementeras under två år.

Flera tränare, däribland Liverpools Jürgen Klopp, har varit kritiska och menat att övriga europeiska klubbar haft ett orättvist övertag gentemot de engelska.